Най-щастливият човек в града под тепетата днес безспорно е директорът на

...
Най-щастливият човек в града под тепетата днес безспорно е директорът на
Коментари Харесай

Директорът на Куклите днес е най-щастливият човек в Пловдив

Най-щастливият човек в града под тепетата през днешния ден несъмнено е шефът на пловдивския Куклен спектакъл - с необятна усмивка Виктор Бойчев сподели за пръв път пре обществеността обновената огромна зала на театъра, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Промяната е цялостна, заменена е напълно акустичната и осветителната техника, настилката, столовете, има места за хора с инвалидни колички, стените са с акустичен кнауф, мебелите във фоайето са сменени, напълно заменени отоплителната и климатичната апаратура.

" И най-важното - има изграден специфичен балкон, на който озвучителите реално да могат да чуват звука. Нещо, което в българския спектакъл се случва през колони, в кабини. А в националния театър даже нямат видимост в залата. Тук реално са изпълнени всички възможности за прецизни звукови концерти и спектакли. За мен това е място за елитни спектакли ", показа домакинът.

Стойността на ремонта до тук е 670 000 лв. и с изключение на залата е работено устойчиво за подсилване на гредоредната конструкция, така като сградата на театъра е строена в безспорното начало на 20 век, през годините е надстроявана три пъти, а последният огромен финансов ремонт е през 50-те години на 20 век. " От 1957 година до момента вложения от подобен мащаб в този спектакъл не са правени ", посочи Бойчев. 

И още - към монета продължава да се работи в пространствата под сутерена, които ще се трансфорат в детски атракцион, работи се и по създаване на открита сцена в двора на театъра с 60-70 места. 

" Страхотно е това, което виждаме тук ", разяснява видяното кметът Иван Тотев. " Още с влизането във фоайето се вижда какъв брой промени е всичко, какъв брой по-хубаво е станало - топло, прелестно, удобно, уютно. Това е още едно актуализирано пространство за просвета, което се отваря в града и което е обвързвано с духа на 2019-та година. "

Директорът на Драматичния спектакъл бе не по-малко благополучен за сътрудника си. " Тук е изработен доста логичен ремонт, неповторима звукова среда, осветяване - виждам го като експерт. Децата на Пловдив го заслужават, заслужава го и Кукленият спектакъл на Пловдив, който е една от най-стабилните културни институции в България. Сбъдването на една фантазия е най-великото нещо за всеки човек, а това е сбъдната фантазия ", показа Кръстю Кръстев.

Първото зрелище пък ще е на 2 февруари, събота, с " Патето жълтурко ", а в неделя - " Болен здрав носи ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР